Jak je možné, že jídla tak dlouho vydrží?
Všechny naše výrobky jsou, bez konzervantů, bez chemických stabilizátorů, barviv a jiných éček. Díky patentované výrobě CTP nic takového nepotřebujeme a ani by nás to nebavilo. My chceme vařit jídla zdravě, chutně a šetrně.
Co znamená CTP?
CTP (kontinuální tepelný proces) je unikátní patentovaná metoda, která je založena na nepřetržitém procesu výroby od začátku do konce. Tato technologie je podobná klasickému domácímu zavařování a skládá se z těchto kroků:
- Výběr surovin – suroviny odebíráme pouze od českých producentů, především těch regionálních. Jsme opravdu vybíraví a naši dodavatelé musí splňovat přísná kritéria, aby vstupní suroviny byly v té nejlepší kvalitě.
- Vaření – u nás vaří profesionální kuchaři podle tradičních receptur stejně jako např. v jakékoliv restauraci či jídelně. Na rozdíl od jiných běžných kuchyní však u nás využíváme té nejmodernější technologie, aby si jídla zachovala potřebné živiny a chuťové vlastnosti.
- Porcování – ihned po uvaření jídlo ručně naporcujeme, vložíme do speciálního bariérového sáčku a následně hermeticky uzavřeme.
- Sterilace – uzavřené sáčky rychle zahřejeme na vysokou teplotu a následně zchladíme. Pro tento proces využíváme speciální zařízení s řízenou atmosférou.
Výsledkem této CTP metody je produkt, který můžete skladovat až 10 let při stabilní teplotě od 1 do 30°C.
Jak se jídla EXPRES MENU liší od klasické konzervy?
Rozdíl je velice podstatný:
- Dnešní konzervy se vyrábějí na linkách v konzervárnách, kdy je hlavním úkolem zajistit maximální množství za minimální cenu. To pak v důsledku vede k používání podřadných surovin a různých náhražek, které je však třeba řádně dochutit a dobarvit. Výsledkem je sice možná dobře vypadající jídlo za dobrou cenu, ale ve skutečnosti bude toto jídlo pro vaše tělo spíše zátěží, než aby vám dodalo potřebnou energii.
- Jídla EXPRES MENU vaří profesionální kuchaři z kvalitních čerstvých surovin, bez použití jakýchkoliv náhražek a dochucovadel. Naší hlavní prioritou je kvalita a ne cena.