Bez konzervantů

Jak je možné, že jídla tak dlouho vydrží?
Všechny naše výrobky jsou, bez konzervantů, bez chemických stabilizátorů, barviv a jiných éček. Díky patentované výrobě CTP nic takového nepotřebujeme a ani by nás to nebavilo. My chceme vařit jídla zdravě, chutně a šetrně.

Co znamená CTP?
CTP (kontinuální tepelný proces) je unikátní patentovaná metoda, která je založena na nepřetržitém procesu výroby od začátku do konce. Tato technologie je podobná klasickému domácímu zavařování a skládá se z těchto kroků:

  1. Výběr surovin – suroviny odebíráme pouze od českých producentů, především těch regionálních. Jsme opravdu vybíraví a naši dodavatelé musí splňovat přísná kritéria, aby vstupní suroviny byly v té nejlepší kvalitě.
  2. Vaření – u nás vaří profesionální kuchaři podle tradičních receptur stejně jako např. v jakékoliv restauraci či jídelně. Na rozdíl od jiných běžných kuchyní však u nás využíváme té nejmodernější technologie, aby si jídla zachovala potřebné živiny a chuťové vlastnosti.
  3. Porcování – ihned po uvaření jídlo ručně naporcujeme, vložíme do speciálního bariérového sáčku a následně hermeticky uzavřeme.
  4. Sterilace – uzavřené sáčky rychle zahřejeme na vysokou teplotu a následně zchladíme. Pro tento proces využíváme speciální zařízení s řízenou atmosférou.

Výsledkem této CTP metody je produkt, který můžete skladovat až 10 let při stabilní teplotě od 1 do 30°C.


Jak se jídla EXPRES MENU liší od klasické konzervy?
Rozdíl je velice podstatný:

  1. Dnešní konzervy se vyrábějí na linkách v konzervárnách, kdy je hlavním úkolem zajistit maximální množství za minimální cenu. To pak v důsledku vede k používání podřadných surovin a různých náhražek, které je však třeba řádně dochutit a dobarvit. Výsledkem je sice možná dobře vypadající jídlo za dobrou cenu, ale ve skutečnosti bude toto jídlo pro vaše tělo spíše zátěží, než aby vám dodalo potřebnou energii.
  2. Jídla EXPRES MENU vaří profesionální kuchaři z kvalitních čerstvých surovin, bez použití jakýchkoliv náhražek a dochucovadel. Naší hlavní prioritou je kvalita a ne cena.