Nutriční benefity

Kvalita surovin a technologie
Jídlo je zpracovávané ručně a vyrábí se z nejlepších českých surovin, které jsou vyráběny na zakázku. Suroviny neobsahují žádné konzervanty ani chemické látky. Při přípravě se dbá na zásady zdravé výživy, dodržuje se správný technologický proces a nepoužívají se polotovary. Právě proto jsou jídla kvalitní, chutná i zdravá.

Informace o nutričním složení
Pokud dodržujete zásady zdravé výživy, je dobré sledovat nutriční hodnoty potravin, které uvádíme v přehledné tabulce na každém výrobku.

Dobrá stravitelnost
Čerstvě uvařená jídla jsou naplněna do bariérového sáčku, následně na krátkou dobu zahřáta a poté zchlazena. Tím je zaručeno, že je jídlo dostatečně tepelně upravené a dobře stravitelné.

Nedehydrují organizmus
Jídla  nejsou dehydratovaná, jsou uvařena klasicky a tak obsahují optimální množství tekutin, které tělo potřebuje a nezpůsobuje jeho dehydrataci.

Nízká hladina soli
Ve všech vyráběných jídlech je sníženo množství soli na minimální úroveň. Jeho množství uvádíme na obalu, abyste mohli sledovat doporučenou denní dávku.

Neobsahují škodlivé látky
Při výrobě jídel využíváme unikátní metodu CTP, díky níž se nemusí používat žádné chemické látky a konzervanty.

Všechna jídla jsou BEZ LEPKU
Bezlepková jídla jsou vhodná i pro zdravého člověka bez zdravotních problémů. Lepek je totiž látka, kterou lidský organismus neumí rozložit, a proto díky použití bezlepkové mouky jsou naše výrobky lépe stravitelné a obsahují více energie

 

Proč jsou naše jídla zdravá?

  1. Známe původ všech použitých surovin. Máme doložen původ každé dodávky masa, zeleniny i dalších surovin. Odebíráme jen nejkvalitnější suroviny a např. hovězí maso odebíráme pouze z mladých českých býčku v regionu z volných chovů.
  2. Při tepelném zpracování využíváme té nejmodernější technologie. Naporcované maso se vkládá do předehřátého konvektomatu na cca 300 °C, díky čemuž se maso povrchově zatáhne a zůstane šťavnaté. Poté se přístroj přepne do parního režimu, při kterém probíhá dušení do měkka. Posledním krokem je přepnutí na horkovzduch a na masu se vytvoří kůrčička. Přebytečný tuk odkapává do záchytné nádoby, čímž nedochází k přepalování tuků a vytvoření karcinogenních látek.
  3. Sterilujeme patentovanou metodou CTP. Uvařené jídlo naplníme a hermeticky uzavřeme do bariérového sáčku. Pak ho následně ještě jednou rychle zahřejeme. Tímto procesem dosáhneme významného zlepšení výsledné chuti. Dojde totiž k takzvanému proležení, navzájem se propojí a zharmonizují všechny chutě. Je to podobné jako když si již uvařený gulášek necháte vystydnout a druhý den znovu ohřejete – chuť je výraznější a proloženější (legislativa ale toto nepovoluje z důvodu nebezpečí pomnožení nebezpečných mikroorganismů). Naše metoda dosáhne stejného výsledku, ale je bezpečná.